+48 600 994 843
Zadzwoń
Godziny otwarcia
Szef kuchnii Tomasz Czarnecki
Zróżnicowaną i długoletnią praktykę zawodową zdobywał w hotelach i restauracjach w Bydgoszczy, skąd pochodzi.
Uczestniczył w stażu w Instytucie Paula Bocusa w Lyonie, pracował w restauracjach uhonorowanych dwiema czapkami w żółtym przewodniku Gault&Millau.
Wielokrotny laureat konkursów kulinarnych.
Aktualnie Szef kuchni Restauracji Szyszka w Hotelu Seidorf*****, gdzie stworzył coroczne wydarzenia kulinarne - które przyciągają wielu znakomitych Gości i szefów kuchni.
Szef Kuchni Daniel Ottlik
Doświadczenie zdobywał we Wrocławiu, Zielonej Górze oraz Niemczech, gdzie miał okazję być częścią zespołu w restauracji z Gwiazdką Michellin.
W Restauracji Szyszka pracuje już 2 lata jako zastępca szefa kuchni, z którym tworzy zgrany duet.
W kuchni stawia na sezonowe produkty, prostą formę i mocne smaki.
UCZTA DLA PODNIEBIENIA
Wyjątkową atrakcją Restauracji Szyszka, która zachowała swoją formę od roku 1899 jest przeszklony taras widokowy, z którego można podziwiać panoramę Kotliny Jeleniogórskiej.
Stylowy wystrój restauracji oraz taras w połączeniu z widokiem na otaczające góry sprawia, iż wizyta w Restauracji Szyszka jest nie tylko ucztą dla podniebienia, ale również odpoczynkiem dla duszy.
KWINTESENCJA SŁODKOŚCI
Pracownia Cukiernicza Szyszka kierowana przez doświadczonego cukiernika Elżbietę Michalską tworzy z pasją oraz elegancką dokładnością wybitne ciasta i torty, które są idealnym zakończeniem Państwa pobytu w Restauracji Szyszka.
Kwintesencją uczucia rozkoszy i luksusu są wina sprowadzane niemal z całego świata przez wybitnego sommeliera. Weekendowe kolacje degustacyjne autorstwa szefa kuchni Tomasza Czarneckiego połączone z Wine parking pozwalają poczuć się wyjątkowo w Hotelu Seidorf *****. Wybierz swój smak rozkoszy z sezonową kartą win.
MASZ PYTANIA? NAPISZ DO NAS!